8 habits to break this month

1.   G O I N G   T O   B E D   W A Y   T O O   L A T E

Jeg er en nattugle, og det har jeg vel alltid visst. Selv hvor mye jeg har forsøkt å switche om til en morgenfugl. Fordi det hadde jo vært det mest ideelle, ikke sant? Men det er akkurat som om jeg blir et helt nytt menneske etter klokken har bikket 23.00. En energibombe uten sidestykke! Det kan kjæresten min skrive under på. Haha. Gudene vet jeg hvor all denne energien kommer fra, men helt ærlig, hadde jeg foretrukket at den kom over meg på dagtid isteden, når jeg egentlig burde være full av energi.

2.   N O T   T A K I N G   C H A N C E S

Det er ikke til å stikke under en stol, at jeg i mange år har slitt med angst. Angst for å møte nye mennesker, angst for å ta telefonen når den ringer, angst for å ringe til fremmede, angst for å ikke lykkes, angst for å lykkes, angst for endringer. Ja, angst for det aller meste. Og altfor ofte har jeg latt angsten ta avgjørelser for meg, og bidratt til at jeg ikke har tatt sjanser. Jeg har altfor ofte takket nei til muligheter jeg egentlig har villet takke ja til, kun fordi jeg har fryktet noe. Men ikke nå lenger. I år ønsker jeg å rive meg løs fra komfortsonen, og virkelig utfordre angstene min. Tørre å ringe til en venn fra jobb, og spørre om de ønsker å finne på noe en dag. Si ja, med et bredt smil om munnen, til alle muligheter jeg får kastet etter meg, selv hvor mye det knyter seg i magen, og selv hvor redd jeg skulle bli. Jeg kan ikke fortsette å leve i frykt lenger. Ikke hvis jeg ønsker å leve det beste livet jeg kan få til. Da må jeg bryte denne uvanen.

3.   C H E C K I N G   M Y   P H O N E   O N   T H E   B E D S I D E

Dette kan jeg umulig være alene om. Det skjer hver eneste kveld. Jeg ligger i sofaen, og er egentlig veldig trøtt. Så trøtt at øynene nesten ikke makter å holde seg åpne lenger. Jeg turer inn på badet, for å pusse tenner og børste håret, og går målrettet videre inn på soverommet å legger meg i sengen. Pang, så er jeg plutselig lys våken igjen, og som en reaksjon på det, finner jeg alltid fram mobilen. Scroller litt gjennom TikTok, Instagram, Facebook. Alle sosiale medier som er! Og før jeg vet ordet av det er klokken 01.00. Som dere skjønner, en veldig usunn uvane, for ikke glemme veldig ødeleggende for nattesøvnen.

4.   S P E N D I N G   M O R E   T I M E   I N S I D E   T H A N   O U T S I D E

Dette er en uvane jeg stadig gir meg selv ris for. Mest fordi jeg synes det er skikkelig flaut. Jeg er jo oppriktig glad i å være ute, så jeg ser ikke helt hvorfor jeg skulle sitte inne hele dagen. Det handler jo bare om å få på seg et par sko og gå ut døren. Det er ikke vanskeligere enn det. Likevel klarer jeg alltid å prestere i og finne på unnskyldninger, som gjør at jeg blir sittende i sofaen. Heldigvis har denne daily planner-en jeg fikk av lillesøsteren min til jul hjulpet meg veldig, og bidratt til at jeg går mer ut, men jeg skulle likevel ønske at jeg klarte det uten at jeg har det skrevet opp på en liste.

Coat: Jean Paul
Scarf: H&M
Jeans: Cubus
Shoes: Hunter
Sweater: Gina Tricot

5.   S K I P P I N G   M E A L S

Jeg har funnet ut at de dagene jeg er flinkest til å spise, er de dagene jeg er på jobb. Da har jeg en ordentlig god rutine på det, og spiser cirka hver fjerde time. De dagene jeg ikke er på jobb derimot, er mat veldig ofte det siste jeg tenker på. Da vandrer hjernen min tusen andre steder, og fokuserer på helt andre ting. Vips, så har det nesten gått en hel dag før jeg tenker at «oi, jeg har bare spist en liten baguette i dag!». Så dette er virkelig noe jeg må jobbe med å bli bedre på. Mest fordi det ødelegger forbrenningen min helt. Noen raser kanskje ned i vekt av å ikke spise, men ikke jeg. Kroppen min tviholder på alt den har! Parallellt med dette, trenger jeg også å lære og begrense porsjonene mine, fordi ettersom jeg ikke spiser like ofte som jeg egentlig burde, spiser jeg veldig mye når jeg først spiser. Mye mer enn det som ofte er sunt for meg. Så når jeg tenker over det, er det i grunn ikke så rart at vekten min har gått veldig opp og ned de siste årene. Jeg eier  virkelig ikke rutiner, men det må det bli en stopp på.

6.   D R I N K I N G   A L M O S T   N O T H I N G   A T   A L L

Det er ikke bare mat jeg ikke har rutiner på, men også væskeinntak. Jeg er veldig flink til å drikke mye vann om morgenen, også om kvelden, men resten av dagen er jeg så dårlig på å drikke noe som helst. Egentlig burde jeg kjøpe en egen dedikert vannflaske til nettopp dette, og ha den i nærheten av meg til en hver tid, slik at jeg stadig blir påminnet at jeg må drikke litt vann. Hei, det var faktisk ikke en veldig dum ide! Bra Ragnfrid! Haha! Men sånn helt seriøst, jeg må virkelig skjerpe meg på akkurat dette. Det er så sinnssykt viktig å få i seg nok væske.

7.   W A S T I N G   M Y   T I M E   O N   U N N E C E S S A R Y   T H I N G S

Istedenfor å bruke tiden min produktivt, er jeg veldig flink til å hale ut tiden, og bruke den på ting som egentlig er veldig unødvendig. Jeg bruker for eksempel altfor mange timer av dagen til å se på film og tv-serier, når jeg heller kunne gjort husarbeid, eller andre og mer viktige ting. Dette speiler også tilbake på bloggen, som jeg i veldig mange år har hatt lyst til å oppleve suksess med, men istedenfor å jobbe beinhard for å få til det, har jeg vært lat og holdt på med helt andre ting. Noe som har gjort meg veldig skuffet og frustrert over meg selv. Jeg vet jo veldig godt at dersom jeg ønsker å få til ting her i livet, er jeg nødt til å jobbe for dem. Så for min egen del, er jeg nødt til å bryte denne uvanen, slik at 2020 kan bli mitt aller beste år.

8.   B E I N G   T O O   S E L F – C R I T I C A L

En av mine verste uvaner, er at jeg er ekstremt selvkritisk. Jeg er veldig ofte altfor hard mot meg selv. Og at jeg er perfeksjonist i tillegg, gjør ikke akkurat problemet enklere. Dette kommer til å bli en vanskelig vane å bryte, da jeg alltid har vært sånn. Jeg gjør aldri noe halvhjertet. Enten går jeg «all in», eller «nothing at all». Men som med alt annet, er vel det første steget i riktig retning å innrømme at det faktisk er et problem? Hvordan jeg skal klare å bli snillere mot meg selv, aner jeg ikke, så om dere har noen gode tips i ermet, setter jeg stor pris på om dere vil dele!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *